Vrouw trekt steunkous aan met een aantrekhulpmiddel van Steve.

Steunkousen aantrekken met een aantrekhulp (2022 gids)

Steunkousen aantrekken wordt vaak gezien als een lastige klus. Het vergt handigheid en inspanning én u moet kunnen bukken. De steunkousen (ook wel compressiekousen genoemd), zijn beschikbaar in verschillende drukklassen en bedoeld voor het ondersteunen van de bloedsomloop. Hoe hoger de drukklasse, hoe meer druk de kous uitoefent op het been of arm en hoe steviger en stugger de kous wordt. Dit betekent daardoor dat bij het aan- en uittrekken van de compressiekous vaak een relatief zware lichamelijke inspanning komt kijken en het dus prettig kan zijn hier de juiste hulp bij te krijgen.

Hulp van thuiszorg?

Wellicht ervaart u momenteel problemen bij het aantrekken van uw steunkousen en denkt u eraan een zorgprofessional of mantelzorger in te schakelen om u hierbij te helpen. Uiteraard is dit een optie, maar dit betekent vaak ook dat u een stukje vrijheid en zelfstandigheid moet opgeven. Hoe laat komt de thuiszorg om de kousen aan te trekken? Komt de hulp te laat, dan loopt u het risico dat de benen inmiddels al opgezet zijn en de kous niet meer voldoende werking biedt. En hoe laat komen ze weer langs voor het uittrekken zodat u naar bed kunt? Daarnaast hebben thuiszorgorganisaties het momenteel ontzettend druk. De vraag naar thuiszorg is groot nu de reguliere zorg in ziekenhuizen weer op gang komt. Tegelijkertijd is er door de corona pandemie sprake van een hoog ziekteverzuim onder personeel.

Zelfredzaam blijven met een goed hulpmiddel is dus vaak een beter alternatief!

Steunkousen aantrekken met een hulpmiddel

Wanneer u moeite heeft met het aan- en uittrekken van uw compressiekousen, is het een goed idee te kijken naar een passend hulpmiddel. Zo zijn er diverse aantrekhulpmiddelen beschikbaar met elk hun eigen mate van ondersteuning. Van praktische handschoenen voor meer grip op de kous, naar totaaloplossingen die de krachtsinspanning van de steunkous drager zoveel mogelijk beperken. En ook bij de laatstgenoemde categorie zijn er weer verschillende opties mogelijk, waarbij het belangrijk is rekening te houden met uw persoonlijke situatie. Hoe is het gesteld met uw mobiliteit bijvoorbeeld? Beschikt u over veel of weinig kracht? Kunt u makkelijk bukken of juist niet? En zo ja, tot hoe ver kunt u bukken?

Ontdek hieronder welke soort hulpmiddelen er allemaal zijn.

Steve Gloves Griphandschoenen

De speciale Steve Gloves Griphandschoenen zijn een must-have voor iedereen die met steunkousen te maken heeft. De handschoenen bieden maximale grip op de kous, waardoor u minder kracht hoeft te zetten bij het aan- of uittrekken. Zo voorkomt u dat het elastiek in de steunkousen onnodig oprekt en gaan uw kousen langer mee. Daarnaast voorkomt u beschadigingen aan de kous door bijvoorbeeld nagels of sieraden, wat de levensduur van de kous ook ten goede komt.

De Steve Gloves Griphandschoenen zijn beschikbaar in latex en latexvrije variant én in 5 verschillende maten.

steunkous-handschoenen-steve-gloves-latex-min

Steve Glides: glijzak-oplossingen voor het aantrekken van steunkousen

Binnen het Steve Originals® assortiment zijn er twee verschillende glij-oplossingen beschikbaar: de Steve Glide Dolphin en de Steve Glide Clipper. De Steve Glides zijn snelle en weerstand verlagende aantrekhulpen voor een kleinere portemonnee.

Met de traditionele Steve Glide Dolphin trekt u gemakkelijk en snel alle soorten steunkousen aan, en is met name geschikt voor het aantrekken van kousen met een open teenstuk.

De nieuwe en innovatieve Steve Glide Clipper met gepatenteerde clip sluiting verwijderd u in tegenstelling tot de Steve Glide Dolphin aan de bovenzijde uit de kous en is daarom ook uitermate geschikt voor het aantrekken van kousen met een gesloten teen.

Voeg de Steve Glide OFF toe aan uw Steve Glide en u heeft ondersteuning bij het uittrekken van uw compressiekousen.

glijzak-oplossing Steve Glide Dolphin voor het aantrekken van steunkousen
Nieuwe en gepatenteerde glijzak-oplossing Steve Glide Clipper voor het aantrekken van steunkousen

Steve EasyON aantrekhulp voor steunkousen

Vrouw steekt voet in de opening van de steunkous van aantrekhulpmiddel Steve EasyON

Met de Steve EasyON aantrekhulp reduceert u de krachtinspanning tot een minimum en trekt u alle soorten kousen moeiteloos aan. Steve EasyON is dé oplossing wanneer u op zoek bent naar een weerstand verlagend hulpmiddel voor het gemakkelijk aantrekken van uw steunkousen en het duurzame alternatief van de Steve Glides.

Steve EasyON is daarnaast ook de oplossing voor het aantrekken van therapeutisch elastische armkousen.

Steve Complete: de totaaloplossing voor compressiekousen

Aantrekhulp Steve Complete is dé meest comfortabele aantrekhulp voor steunkousen, waarmee u gemakkelijk alle soorten kousen aan- en uittrekt zonder hiervoor te hoeven bukken.

steunkous-hulpmiddel-steve-complete-uittrekken-compressiekous

Steunkous hulpmiddelen en accessoires

steunkousen-anti-slip-steve-mat-blog

Nieuw in het assortiment is de Steve Mat. Een praktische groene antislip mat, waarmee u zonder te bukken het hiel of teenstuk van uw kous kunt positioneren en dus altijd zeker bent van een perfecte passing van de kous.

En gaat u vaak op reis of een weekendje weg? Neem uw Steve Originals® hulpmiddelen altijd gemakkelijk met u mee in de Steve Travel bag reistas.

Steunkousen aantrekken bij een ander

Bent u mantelzorger of werkt u als zorgprofessional? Ook dan kan een aantrekhulpmiddel een uitkomst bieden. Het aantrekken van steunkousen bij iemand anders gaat namelijk ook gepaard met fysieke inspanning. Vaak wordt er al gebruik gemaakt van speciale handschoenen voor extra grip op de kous, maar er zijn meer hulpmiddelen beschikbaar welke het aantrekken van steunkousen bij een ander kunnen verlichten.

Zorgverlener gebruikt aantrekhulp Steve EasyON voor het aantrekken van een compressiekous bij iemand anders

Keuzehulp

Het kan wellicht overweldigend zijn om een keuze te maken tussen alle beschikbare hulpmiddelen, maar daarom hebben wij onze keuzehulp ontwikkeld. Na het beantwoorden van een aantal simpele vragen weet u welke aantrekhulp het beste bij u past!


Goed om te weten: er zijn ook aantrekhulpmiddelen beschikbaar die u kunt gebruiken voor het aantrekken van normale sokken, kousen en panty’s. Een uitkomst voor wanneer u moeite heeft met bukken.