Steunkous uittrekken met Steve Complete zonder de Steve EasyON te verwijderen

Snel en gemakkelijk: Nieuwe manier van uittrekken met Steve Complete (zonder verwijderen Steve EasyON)

Na de introductie een aantal jaar geleden, zijn er inmiddels wereldwijd vele tevreden gebruikers van de Steve Complete aantrekhulp voor steunkousen.
Als ontwikkelaar van een totaalassortiment aan hulpmiddelen voor steunkousen, zijn wij er ons van bewust dat iedere gebruiker uniek is, net als elke gebruikerssituatie. Met de Steve Complete hebben wij geprobeerd een aantrekhulp voor steunkousen te ontwikkelen waarmee iedere individuele gebruiker zijn of haar steunkousen gemakkelijk aan- en uit kan trekken.

De Steve Complete kan op verschillende manieren gebruikt worden, waarbij er niet één standaard manier van gebruik is. De afgelopen jaren hebben wij daarom meerdere manieren van gebruik verwerkt in ons instructiemateriaal. Een Deense ergotherapeut wees ons recentelijk op een nieuwe manier van uittrekken waardoor mogelijk nóg meer mensen gebruik kunnen maken van de Steve Complete aantrekhulp. Deze manier willen wij u uiteraard niet onthouden.

Uittrekken van de kous zonder verwijderen Steve EasyON

Bij de conventionele manier van gebruik dient u de Steve EasyON (zwarte aantrekkoker) te verwijderen uit de groene basis voordat u uw kous gaat uittrekken. Bij de nieuwe manier van gebruik is dit niet nodig en kunt u de Steve EasyON dus in de groene basis laten zitten. Dit kan een uitkomst bieden voor gebruikers met bijvoorbeeld reumatische klachten in de handen, omdat in dit geval de push-button niet hoeft te worden in gedrukt.

Niet geschikt voor alle typen compressiekousen

Deze nieuwe manier van gebruik werkt uitstekend bij dikkere kousen, maar raden wij af wanneer u dunnere steunkousen draagt. Draagt u dunne kousen maar wilt u toch proberen of u uw kousen op deze manier kunt uittrekken? In dat geval adviseren wij u dit eerst te proberen met een oud paar kousen. De kans bestaat namelijk dat dunne compressiekousen beschadigd raken door ze op deze manier uit te trekken.

Uittrekken met Steve EasyON via het scheenbeen

Dit is de snelste en gemakkelijkste nieuwe manier voor het uittrekken van uw compressiekousen zonder hierbij de Steve EasyON te verwijderen.

1. U plaatst de ring onder de kous zoals u gewend bent
2. U draait de Steve Complete om en duwt uw kous langs uw scheenbeen naar beneden.

Voordeel: u hoeft u been niet op te tillen maar deze enkel uit de kous te trekken.

Man trekt steunkous uit via de scheenzijde van het been, met behulp van de Steve Copmlete zonder hierbij de Steve EasyON eerst te verwijderen.
Man trekt voet uit compressiekous na het uittrekken hiervan, zonder de Steve EasysON uit de Steve Complete te verwijderen.

Uittrekken met Steve EasyON via de kuit

1. U plaatst de ring onder de kous zoals u gewend bent
2. U verwijderd de kous door de Steve Complete achter uw been te plaatsen zoals u gewend bent, maar zonder hiervoor eerst de Steve EasyON te verwijderen uit de groene basis.

Let op; Bij deze manier van gebruik is het belangrijk dat u geen moeite heeft met het optillen van uw been. Wanneer dit wel het geval is raden wij u aan de conventionele manier van uittrekken te volgen (met het verwijderen van de Steve EasyON), of te kiezen voor de eerder beschreven methode langs het scheenbeen.

Man trekt steunkous uit met hulpmiddel Steve Complete, zonder de aantrekkoker te verwijderen.
Man trekt steunkous uit met hulpmiddel Steve Complete, zonder de aantrekkoker te verwijderen en duwt kous naar beneden.
Man trekt voet uit de kous nadat hij dezez heeft verwijderd met hulpmiddel Steve Complete, zonder hiervoor eerst de Steve EasysON uit de basis te verwijderen.

Wij adviseren u beide manieren te proberen en te kijken welke voor u het prettigste werkt. Zoals eerder aangegeven: iedereen is anders dus er is niet één optimale manier van gebruik van de Steve Complete aantrekhulp.