Vrouw positioneert steunkous met behulp van de Steve Mat anti-slip mat

Nieuw in het assortiment: Steve Mat antislipmat voor steunkousen

Het Steve Originals assortiment wordt uitgebreid met een nieuw product: de Steve Mat. Een praktische groene anti-slip mat, die het aan en uittrekken van compressiekousen nog makkelijker maakt.

Antislipmat als hulpmiddel bij het aan- en uittrekken van compressiekousen

De Steve Mat antislipmat geeft extra ondersteuning bij het aantrekken en uittrekken van uw kousen. Leg de Steve Mat voor u op de grond en plaats uw voet op de mat. Vervolgens kunt u beginnen met het aantrekken of uittrekken van de kous zoals u gewend bent, maar nu zonder het risico dat uw voet plotseling weg schuift.

Nadat u de kous heeft aangetrokken, gebruikt u de mat vervolgens om deze op de juiste manier te positioneren. Voor een optimale werking van de compressiekous is het belangrijk dat deze correct om zowel uw been als voet zit, aangezien de kans bestaat dat anders de druk verkeerd wordt uitgeoefend. Wanneer u moeite heeft met bukken of zeer weinig kracht in uw handen heeft, kan het lastig deze belangrijke laatste stap goed uit te voeren.

De Steve Mat biedt hierbij uitkomst. U schuift uw voet heen en weer op de antislipmat tot de kous perfect om uw voet zit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het teenstuk, wat zeker bij een kous met open teen kan knellen bij een onjuiste positionering. Ook kan het voorkomen dat de hak van de kous een stukje verschoven dient te worden voor de perfecte passing. Ook dat doet u moeiteloos zonder hiervoor te bukken of uw handen te gebruiken met de Steve Mat.

Zitten er na het aantrekken van de kous nog rimpels in de stof? Het is belangrijk dat de steunkous in zijn geheel glad om uw been zit om het bloed in de aderen de goede kant (richting het hart) op te laten stromen. De Steve Mat is een handig hulpmiddel om ook hier bij te assisteren.

Man gebruikt Steve Mat voor het positioneren van de kous
Man gebruikt Steve Mat voor het positioneren van de hak van de kous

Of bekijk hier de video instructie.

De Steve Mat is gemaakt van natuur rubber en beschikt daardoor over een zeer krachtige antislipwerking op vrijwel alle ondergronden. Ook is hij stevig, duurzaam en gemakkelijk te reinigen.

Steve Originals voor ultiem comfort

Alle Steve Originals zijn afzonderlijk van elkaar te gebruiken als hulpmiddel voor het aantrekken en uittrekken van uw compressiekousen, maar zeker ook in combinatie met elkaar. Wanneer u verschillende hulpmiddelen met elkaar combineert bent u zeker van ultiem comfort en gebruiksgemak.

Zo raden wij altijd het gebruik van de Steve Gloves voor een goede grip op de kous, maar wanneer u hier de Steve Mat aan toevoegt, zal het aantrekken van de kous nog gemakkelijker verlopen, zeker wanneer u een beperkte mobiliteit hebt.

Een andere verrassende comfort combinatie is de Steve Glide Clipper als extra ondersteuning bij de Steve Complete. Op deze manier trekt u zelfs de meest stugge kousen aan, ook wanneer u moeite heeft met bukken of beschikt over zeer weinig kracht.