Totaal assortiment Steve aantrekhulpen

Steve biedt totaal assortiment aantrekhulpen voor steunkousen

Het preventief dragen van steunkousen is belangrijk voor de gezondheid en voorkomt grote lichamelijke ongemakken. Het aan- en uittrekken hiervan kan een belemmering vormen, aangezien deze handeling relatief veel kracht en mobiliteit vraagt van de steunkousdrager. Met een van de Steve Originals aantrekhulpen behoort dit tot de verleden tijd en wordt het zelfstandig aan- en uittrekken van alle soorten compressiekousen weer mogelijk.

Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat het dragen van steunkousen helpt tegen snurken én slaapapneu kan voorkomen. Genoeg redenen dus om extra aandacht te besteden aan de gezondheid van de benen!

Belang van steunkousen

Naast preventief gebruik, worden steunkousen vaak om medische redenen voorgeschreven en gedragen. De steunkousen zorgen in dit geval voor de ondersteuning van de minder goed werkende bloedvaten en lymfe. Dit voorkomt oedeem en verergering van deze zogeheten vochtophoping, wat kan resulteren in grotere medische klachten zoals bijvoorbeeld het ontstaan van wonden op de benen.

Bij hartfalen bieden steunkousen ook een uitkomst omdat door de compressie van de kous het hart minder hard hoeft te pompen.

Lees meer over medische redenen.

NHS: Legs Matter Week

Zo denken de Engelsen er in ieder geval wél over. Daar is namelijk in 2019 de “Legs Matter Week” in het leven geroepen als noodkreet: een landelijke campagne die wordt ondersteund door de NHS (National Health Service). Dit met als doel om onnodig lijden, druk op de zorg én de zorgkosten flink te verlagen. Hierbij gaat het om leed dat voorkomen kan worden door het stimuleren van het preventief dragen en voorschrijven van steunkousen.

Is er eenmaal sprake van een open been (ulcus cruris), dan duurt de intensieve behandeling voor het genezen van de deze wonden gemiddeld 60 dagen, wat logischerwijs hoge kosten met zich meebrengt. Bovendien moeten er als nabehandeling van ulcus cruris voortaan steunkousen gedragen worden. De totale kosten voor wondzorg komen in Nederland neer op 3,6 mld Euro, waarbij open benen verantwoordelijk zijn voor 30% van deze uitgaven. Zorgkosten die grotendeels voorkomen hadden kunnen worden door het preventief dragen van steunkousen.

Totaal assortiment aantrekhulpen voor steunkousen

Steve is zich bewust van het probleem waar veel steunkousdragers tegenaan lopen en legt zich vanaf 2006 toe op het ontwikkelen en fabriceren van een uniek totaalassortiment aantrekhulpen. Zo zijn er weerstand verlagende en arm verlengende aantrekhulpen en aantrekhulpen voor kousen met open- of gesloten teen. Voor elke situatie en portemonee is er een passende oplossing beschikbaar.

Steve Grip Handschoenen

Onmisbaar voor elke steunkousdrager, mantelzorger of zorgprofessional die met steunkousen te maken krijgt zijn de Steve Gloves griphandschoenen, welke zorgen voor maximale grip op de kous. Aangezien compressiekousen zeer strak en stug zijn, glijden blote handen te makkelijk over de kous. Zowel de kousdrager als de kous zelf profiteren bij gebruik van de handschoenen. De drager hoeft minder krach te zetten en voorkomt onnodig trekken aan de kous waardoor de rekbaarheid en de levensduur van de kous op de proef wordt gesteld. Daarnaast worden hiermee ook onnodige beschadigingen door bijvoorbeeld nagels of sierraden voorkomen. De Steve Gloves griphandschoenen zijn beschikbaar in twee varianten: latex en latex-vrij, wat betekent dat er ook een oplossing is voor gebruikers met een latex-allergie.

Steve Gloves griphandschoenen voor steunkousen
Steve Glide Dolphin aantrekhulp voor steunkousen

Steve Glide Clipper en Steve Glide Dolphin

Voor de steunkousdrager die op zoek is naar net dat beetje extra ondersteuning zijn er de Steve Glide Dolphin en de nieuwe Steve Glide Clipper. Deze scherp geprijsde aantrekhulpen werken volgens het "glide" principe. U plaatst de voet in de de aantrekhulp en daar overheen de kous. Vervolgens verwijdert u de Glide gemakkelijk tussen de kous en het been. De Steve Glide Dolphin is te gebruiken bij kousen met een open teen en de Steve Glide Clipper is geschikt voor kousen met zowel open- als gesloten teen.

Steunkous aantrekhulp Steve EasyON

Steve streeft naar een zo breed mogelijke inzetbaarheid en een oplossing voor iedereen die met steunkousen te maken heeft. Zo ook voor de thuis- en mantelzorg met het aantrekhulpmiddel Steve EasyON, een hygiënisch hulpmiddel dat de fysieke belasting zo goed als wegneemt bij het aantrekken van steunkousen bij iemand anders. Dit komt het ziekteverzuim onder zorgmedewerkers dan weer ten goede.

Totaaloplossing voor het aantrekken van steunkousen: Steve Complete

De Steve Complete aantrekhulp biedt optimale ondersteuning voor het zelfstandig aan- en uittrekken van steunkousen. Deze totaaloplossing is uitermate geschikt voor steunkousdragers die niet kunnen bukken en beschikken over beperkte kracht in handen en armen.