man demonstreert speciaal gebruik van steve glide clipper en steve complete tegelijkertijd en trekt zo zijn steunkous aan

Bijzondere manier van gebruik: Steve Glide Clipper en Steve Complete samen

Het aan- en uittrekken van medische compressiekousen kan een relatief zware en vermoeiende taak zijn, zelfs als u in perfecte gezondheid verkeert.

Wanneer dat niet het geval is en u daarbij aan een medische aandoening lijdt, wordt het nog moeilijker om zelfstandig uw eigen compressiekousen aan- en uit te trekken.

Dit is echter geen reden om de hoop op te geven! Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen zijn eigen compressiekousen kan aantrekken, al is het met een paar aanpassingen en een beetje extra aandacht.

Moeilijke voet en elastische steunkousen

Iedereen is anders, net als alle voeten. In alle jaren dat we hulpmiddelen voor compressiekousen ontwikkelen, hebben we zoveel verschillende soorten voeten en benen voorbij zien komen.

Denk hierbij aan een afwijkende voetvorm, bijvoorbeeld een hoge wreef of een afwijkende stand van de tenen. Ook kan er sprake zijn van verschillende medische aandoeningen, zoals een diabetische voet, een reumatische voet of een spastische voet door bijvoorbeeld beschadiging na een beroerte.

Daarnaast zijn er nog andere aandoeningen zoals hielspoor, wat een doornuitsteeksel is dat kan optreden onder het hielbeen. En 'Hallux valgus', een afbuigende grote teen vanaf de middellijn van de voet. Of hamertenen, een aandoening waarbij de tenen een gebogen vorm hebben.

Wanneer u last heeft van een van deze aandoeningen én steunkousen draagt, is het niet gek dat u rekening moet houden met een extra moeilijkheidsgraad bij het aantrekken hiervan. Dit kan ertoe leiden dat u wat vaker moet proberen en wat meer geduld moet hebben voordat u het gebruik van een koushulpmiddel onder de knie hebt.

Steve Glide Clipper voor extra glijvermogen

Wanneer bovengenoemde aandoeningen u bekend voorkomen, is het een goed idee om de Steve Complete en Steve Glide Clipper met elkaar te combineren. Zoals u misschien al weet, trekt u met de Steve Complete aantrekhulp uw compressiekousen aan- en uit zonder bukken. Daarnaast werkt de Steve Complete weerstand verlagend.

Wanneer u een abnormale voetvorm heeft, kan het moeilijker zijn om de steunkous goed over de voet te krijgen.

Door het toevoegen van de Steve Glide Clipper aan uw steunkousen routine, verdubbeld u de glijkracht. Goed om te weten: u kunt de Steve Glide Clipper gebruiken voor zowel kousen met open- als gesloten teen, omdat deze Glide aan de bovenkant uit de kous wordt verwijderd.

Instructies voor gebruik Steve Glide Clipper

Zorg er eerst voor dat de Steve Complete klaarstaat voor gebruik. Stroop de steunkous op de Steve EasyON op en zet de Steve Complete voor nu even weg. 

Vervolgens pakt u de Steve Glide Clipper met beiden handen vast en klikt u de clipjes in elkaar.

Vrouw pakt de Steve Glide Clipper aantrekhulp voor steunkousen vast in beiden handen
Vrouw drukt de clipjes van de Steve Glide Clipper aantrekhulp voor steunkousen aan elkaar vast

Steek uw voet in de Glide en zorg ervoor dat u het labeltje en de groene lijn kunt zien. Op deze manier weet u dat u de juiste kant boven heeft.

Vrouw steekt voet in de Steve Glide Clipper aantrekhulp voor steunkousen
Close-up van de voet in de Steve Glide Clipper aantrekhulp voor steunkousen

Gebruik de groene lijn ook als indicatie voor de plaatsing van uw tenen. Uw tenen moeten hier de lijn aankomen, maar niet er overheen.

Pak de elastische band en hang deze over uw knie.

Nu bent u klaar om de kous aan te trekken!

Vrouw hangt het elastische handvat van de Steve Glide Clipper aantrekhulp om haar knie
Man demonstreert het gelijktijdig gebruik van de Steve Glide Clipper en de Steve Complete aantrekhulp voor steunkousen

Pak de Steve Complete en zet uw voet in de opening van de kous.

Trek de kous aan zoals u gewend bent, maar nu met de extra glijkracht van de Glide Clipper.

Nadat u de kous heeft aangetrokken, verwijdert u de Steve Glide Clipper aan de bovenzijde uit de kous door simpelweg aan de hendels te trekken.

man trekt de Steve Glide Clipper aantrekhulp onder de steunkous uit door aan het handvat te trekken

Voor een snelle video-instructie verwijzen wij u naar onze Instructies & Video's pagina.

En dan ons laatste advies: wees geduldig en oefen! Het is heel normaal als u een paar keer moet oefenen voordat u uw steunkousen aan heeft. Dit is logisch, want gebruik van dit hulpmiddel is iets nieuws. Geef alstublieft niet op als het de eerste, tweede of derde keer niet lukt. Oefen nog een beetje en we zijn ervan overtuigd dat u het op een gegeven moment onder de knie hebt!