Welke keuzehulp past het beste bij mij?

Aantrekhulp voor steunkousen: de Keuzehulp

Wanneer u dagelijks steunkousen draagt, is de kans groot dat het aan- en uittrekken hiervan iets is waar u tegenop ziet. De kous hoort strak om het been (of arm) te zitten, maar dat betekent ook dat er veel kracht nodig is om de kous aan te krijgen. Met gebruik van het juiste hulpmiddel kunt u de kracht die nodig is aanzienlijk verminderen en de handeling een stuk comfortabeler laten verlopen. Daarnaast voorkomt mogelijke beschadigingen aan de kousen én aan de huid.

Welke soorten aantrekhulpen zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende soorten hulpmiddelen beschikbaar die ondersteunen bij het aan- en uittrekken van compressiekousen. Zo zijn er bijvoorbeeld weerstandverlagende, maar ook arm-verlengende hulpmiddelen beschikbaar. Daarnaast kan er ook onderscheid gemaakt worden tussen hulpmiddelen voor kousen met open of gesloten teen. Maar wat is precies het verschil, hoe werken ze en welke is het meest geschikt voor uw situatie?

Handschoenen voor het aantrekken van steunkousen

Om te beginnen is het verstandig handschoenen te dragen wanneer u de kousen aan- en uittrekt. Dankzij speciale handschoenen met een anti-slip laag heeft u maximale grip op de kous en hoeft u minder hard aan de kous te trekken, wat weer zorgt voor drukbehoud van de kous. Ook voorkomt u op deze manier beschadigingen aan de kous door bijvoorbeeld uw nagels of sieraden, waardoor de levensduur van de kousen aanzienlijk verlengd wordt. De Steve handschoenen zijn een must voor elke steunkous drager of verplegende en zijn verkrijgbaar in zowel latex als latex-vrij.

Totaaloplossing voor het aan- en uittrekken van compressiekousen

Heeft u rugproblemen of op een andere manier moeite met bukken? Of beschikt u over beperkte kracht in uw handen en armen? In dat geval is de Steve Complete het juiste hulpmiddel voor u. Met behulp van deze aantrekhulp kost het aan- en uittrekken van steunkousen minimale moeite en inspanning. U neemt plaats op een niet te hoge stoel, kantelt de Steve Complete naar u toe en steekt uw voet in de kous. Vervolgens trekt u de Steve Complete langs uw been omhoog met heen en weergaande bewegingen. Dankzij de arm verlengende handvatten hoeft u niet te bukken en rolt u de kous gemakkelijk af om uw been.

Steunkousen aantrekken met een “glij-oplossing”

Na handschoenen is de meest eenvoudige aantrekhulp de zogeheten “glijzak”-oplossing. Dit hulpmiddel van ultra gladde stof zorgt er voor dat de kous makkelijker over de voet glijdt en het aan- en uittrekken minder kracht kost. Van dit type hulpmiddel is er een versie voor kousen met open teen (Steve Glide Dolphin) en een voor kousen met gesloten teen (Steve Glide Clipper). Heeft u geen moeite met bukken en bent u op zoek naar een simpele, snelle en scherp geprijsde oplossing voor het aantrekken van uw steunkousen? Dan biedt een Steve glijzak u de ondersteuning waar u naar op zoek bent.

De keuzehulp beslisboom

Om de verschillen tussen de beschikbare aantrekhulpen inzichtelijk te maken en de keuze voor het juiste hulpmiddel te vergemakkelijken kunt u gebruik maken van de keuzehulp. Na het beantwoorden van een paar simpele vragen komt u er met behulp van de beslisboom achter welke aantrekhulp het meest geschikt is voor uw specifieke situatie.

Er zijn twee verschillende beslisbomen beschikbaar: één voor wanneer u op zoek bent naar een aantrekhulp waarmee u zelfstandig steunkousen kan aantrekken en één voor wanneer u steunkousen bij een ander wil aan- of uittrekken.