Mini winkelwagentje

Lymfoedeem

Onze lymfevaten voeren eiwitrijk weefselvocht (lymf) terug naar het bloedvaatstelsel. Bij lymfoedeem is het evenwicht tussen productie en afvoer van lymfevocht verstoord. Hierdoor ontstaat er een abnormale ophoping van lymfevocht.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen primair lymfoedeem en secundair lymfoedeem. De primaire variant is aangeboren lymfoedeem. Er zijn dan minder lymfebanen aanwezig, waardoor in de loop van het leven zwelling kan ontstaan.

Secundair lymfoedeem

Lymfoedeem wat onstaan is door een beschadiging van de lymfebanen heet secundair lymfoedeem. De beschadiging kan ontstaan door de behandeling van kanker, trombose, langdurig bestaande spataderen of doorgemaakte infecties zoals wondroos.

Symptomen van lymfoedeem zijn onder andere zwellingen, een vermoeid en zwaar gevoel, pijn of tintelingen, beperkingen in de bewegingen en of beperkingen in het dagelijks functioneren, huidafwijkingen en infecties.

U herkent lymfoedeem door met de vingers de huid tussen de 1e en 2e teen vast te pakken. Dit moet dan een plooitje opleveren. Deze proef heet ‘de Proef van Stemmer’.

Behandeling lymfoedeem

Er zijn diverse behandelingsmogelijkheden, maar het dragen van steunkousen is onmisbaar om de omvang van het been te handhaven. De elastische kousen houden de benen ‘oedeemvrij’ en beperken de kans op complicaties tot een minimum.

Bekijk de demonstratiefilm om uzelf te overtuigen van de kracht, eenvoud en het comfort van Steve®!

 

Klantenservice 7
dagen per week
Gratis verzending
vanaf €25
Uitgebreide garantie inbegrepen
14 dagen retour
& omruilen