Mini winkelwagentje

Therapeutisch elastische kousen

Mensen met een aandoening aan het vaat- of lymfestelsel zijn genoodzaakt gebruik te maken van therapeutisch elastische kousen, kortweg TEK. Deze elastische kousen oefenen een grote druk uit op het vaatstelsel van de benen. Daardoor kunnen klachten verminderen of kunnen resultaten van een therapiebehandeling langer vastgehouden worden. Therapeutisch elastische kousen werken ook preventief. Door gebruik van de kousen kunnen klachten worden voorkomen of kunnen ze voorkomen dat een aandoening erger wordt.

Steunkousen

Er zijn in Nederland meer dan 200 verschillende soorten therapeutisch elastische kousen op de markt. De kousen kunnen worden onderverdeeld naar drukwaardeklasse, lengtemaat en breitechniek. Ook wordt onderscheid gemaakt in confectiekousen en maatkousen. De lengte van de kousen kan variëren tot onder de knie, tot halverwege het dijbeen en tot aan de lies. Daarnaast zijn er kousen met een heupstuk, kousen met een broekdeel en steunpanty’s.

Factoren die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van problemen in de benen zijn onder meer erfelijke aanleg, zwangerschap en hormonale factoren. Maar ook factoren als beroep, leeftijd en gewicht kunnen invloed hebben op het ontstaan van bijvoorbeeld spataders, trombose of lymeoedeem.

Compressiekousen worden, mits voorgeschreven door huisarts, dermatoloog, bandagist of fleboloog en algemeen (vaat)chirurg, vergoed door de zorgverzekeraar.

Mogelijk gelden er bepaalde voorwaarden in uw persoonlijke verzekering. Het is belangrijk de kous goed te onderhouden. U kunt hem beter een keer te veel wassen dan te weinig, omdat de druk daarmee wordt hersteld. Bespreek met uw bandagist of therapeut hoe u uw kous het beste kunt onderhouden en wanneer deze aan vervanging toe is.

 

Eenvoudig aan- en uittrekken van uw steunkousen
Bekijk nu de demo-video om uzelf te overtuigen van de kracht, eenvoud en het comfort van Steve®!

Klantenservice 7
dagen per week
Gratis verzending
vanaf €25
Uitgebreide garantie inbegrepen
14 dagen retour
& omruilen