Oedeem: voorschrijving steunkousen

We spreken van oedeem alls er vocht aanwezig is op plaatsen in het lichaam waar vocht normaal niet of nauwelijks aanwezig is. Oedeem komt vaak voor in de enkels, maar kan ook in de longen of over het gehele lichaam voorkomen. U kunt oedeem in de benen eenvoudig herkennen: als u uw vinger enige tijd stevig in de huid drukt en dan weghaalt, ziet u een
putje in het been.

De oorzaak van oedeem is meestal een verminderde functie van de aderen of lymfen. Denkt u aan trombose, spataderen of lymfoedeem. Daarnaast kan de oorzaak ook liggen in een verminderde pompfunctie van het hart of lever- en nieraandoeningen. Het is belangrijk de oorzaak van het oedeem vast te stellen, zodat beide behandeld kunnen worden. Voor de behandeling worden naast zogenaamde ‘plasmiddelen’ ook vaak steunkousen voorgeschreven. Deze elastische kousen ondersteunen de vochtafvoer in de benen. Dit is erg belangrijk om het hart te ontlasten.

U kunt zelf door zuinig te zijn met zout, het vasthouden van vocht verminderen.Daarnaast is het belangrijk om voldoende te bewegen, zodat u de doorbloeding en spierfunctie in de benen stimuleert, waardoor het vocht af kan nemen.

Behandeling Oedeem
Bekijk de demonstratiefilm om uzelf te overtuigen van de kracht, eenvoud en het comfort van Steve 2®

Bron:

Uw steunkousen moeiteloos aan en uit met Steve+

Met Steve+ kunt u alle soorten steunkousen makkelijk met of zonder hulp aan- én uittrekken, zonder te hoeven bukken. Wereldwijd dragen miljoenen mensen, jong en oud, om medische redenen therapeutisch elastische kousen. Tot nu toe viel het niet mee om deze kousen aan of uit te doen. Dat is dankzij Steve+ verleden tijd.
Steve+ steunkousen aantrekken
shoppingcart
U kunt de Steve+ waarna u hem binnen 2 werkdagen thuis ontvangt